nieuwsartikelen

Poets- en opzadelcursus (6-12 jr)

Hoe verzorg ik een pony?

Kom naar de Poets- en Opzadelochtend!!

 

Op donderdag 8 augustus a.s. wordt er een poets- en opzadelochtend gehouden voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Deze ochtend zal bestaan uit:

 • Poetsen, opzadelen en verzorgen van een pony in theorie en praktijk.
 • De Hoefsmid komt laten zien wat hij precies doet
 • De kinderen krijgen een poetsdiploma.
 • drinken.

 

De ochtend zal van 10.00 uur – 11.30 uur zijn. U kunt uw dochter/zoon opgeven via de mail (danielle@staltebokkel.nl) Kosten bedragen € 15,00 incl. drinken en het poetsdiploma.

De ochtend gaat alleen door bij voldoende deelname.

 

Stal te Bokkel

Soerense Zand Zuid 5, 6961 RA  EERBEEK

www.staltebokkel.nl 0313-619488 info@staltebokkel.nl

Voltige bij Stal Te Bokkel

 

Stal Te Bokkel gaat komend najaar ook voltige in het lesaanbod opnemen. Om dit te introduceren wordt er op vrijdag 31 augustus van 19.00 tot 21.00 uur in de manege aan Soerense Zand Zuid 5, een demonstratie gegeven van deze vorm van paardensport door voltigeurs van Manege Pothoven uit Beemte Broekland. Behalve een demonstratie zal het ook mogelijk zijn voor een beperkt aantal kinderen/jongeren tussen 6 en 16 jaar om het ook zelf te proberen. Je moet je daarvoor wel aanmelden bij de manege en zorgen voor geschikte kleding en schoeisel: lange sportbroek of stretch rijbroek en ballet of turnschoenen

Voltigeren is het uitvoeren van turnoefeningen, op een bewegend paard of pony. Het paard loopt daarbij op een cirkel van ongeveer 15 meter middellijn. De longeur zorgt er voor dat het paard  in de juiste gang (stap, draf of galop) loopt en in het juiste tempo. Voltigeren is leuk, omdat je met elkaar, paard, longeur en meerdere voltigeurs in een team bezig bent. Er worden ook veel activiteit van de voltigeurs verwacht. Zij moeten al hun bewegingsvaardigheden inzetten, zoals lenigheid, uithoudingsvermogen, evenwichtsgevoel, kracht, coördinatie en snelheid, om zo goed mogelijk mee te kunnen doen.

Voltigeren is veilig. Bij voltige is het paard altijd onder controle van de longeur. Het paard kan niet ongelimiteerd snelheid vermeerderen, onverwachte wendingen maken en/of zich in gevaarlijke situaties begeven. Bij de trainingen wordt aandacht geschonken aan het vooraf goed opwarmen van de spieren. De oefeningen worden eerst op een houten oefenpaard geoefend voordat het paard er mee belast wordt. Ook het elkaar helpen en ondersteunen is een wezenlijk onderdeel van de voltigesport.

Lijkt het je leuk, kom dan vrijdag 31 augustus naar Stal Te Bokkel, Soerense Zand Zuid 5 in Eerbeek. Opgeven kan via de mail info@staltebokkel.nl. De entree is gratis!

 

Poets- en opzadelochtend donderdag 3 mei 2018

    

     Hoe verzorg ik een pony?

     Kom naar de Poets- en Opzadelochtend!!

 

Op donderdag 3 mei a.s. wordt er een poets- en opzadelochtend gehouden voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Deze ochtend zal bestaan uit:

 • Poetsen, opzadelen en verzorgen van een pony in theorie en praktijk.
 • Een rondje op een pony zitten.
 • De Hoefsmid komt
 • Een Quiz
 • De kinderen krijgen een poetsdiploma.
 • drinken.

 

De ochtend zal van 09.30 uur – 11.30 uur zijn. U kunt uw dochter/zoon opgeven via de mail (danielle@staltebokkel.nl) of telefoon. (0313-619488)  Kosten bedragen € 15,00 incl. drinken en het poetsdiploma.

De ochtend gaat alleen door bij voldoende deelname.

 

Stal te Bokkel

Soerense Zand Zuid 5, 6961 RA  EERBEEK

 www.staltebokkel.nl 0313-619488 info@staltebokkel.nl

Vera Gelders Kampioen 2017!

 

 

Vera te Bokkel en Ricky Renno zijn Kampioen van Gelderland!

 

Op zaterdag 5 augustus j.l. waren de Regio Kampioenschappen Gelderland/ Flevoland voor de pony's in de dressuur en springen. Van Stal te Bokkel waren er drie deelnemers geselecteerd in de voorrondes en zij vertrokken al vroeg naar Wezep. Aan het eind van de dag mocht Vera te Bokkel met haar pony Ricky Renno zich kampioen van Gelderland/Flevoland noemen in de klasse L1 cat. C dressuur. Ze ontvingen van de juryleden een mooi lint, zoals op de foto is te zien. Zaterdag 26 augustus a.s. mogen ze naar de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo, om daar te meten met de rest van Nederland. Heel veel succes Vera en Ricky!!

 

Jennifer van Mierlo met Ukanho B en Carmen Koers met Dalles waren ook in Wezep en startten daar respectievelijk L2 en L1 dressuur. Beiden waren zeer te vreden over de proef en prestaties van de pony's, maar helaas vielen ze buiten de prijzen. Toch trots dat ook deze 2 bij de besten van Gelderland/Flevoland horen.

 

                     Vera met Ricky

Wij zoeken versterking…

 

Stal Te Bokkel is een echt familiebedrijf, waar iedereen meewerkt, ondersteunt en hart heeft voor de paarden en de paardensport. Wij zijn op zeer korte termijn op zoek naar een:

 Ervaren allround instructeur (m/v)

 

Je geeft zowel groeps- als privéles aan kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen, zowel beginners als gevorderden (wedstrijdniveau L2 dressuur / L springen). Het is belangrijk dat je tussen de verschillende niveaus weet te schakelen. Naast het les geven, kan het voorkomen dat er buitenritten gemaakt worden en organiseren we ook andere “paard & pony”-activiteiten gedurende vakanties, waarin jouw hulp wordt gevraagd.

Ben jij op zoek naar een afwisselende baan op een leuke manege/stalhouderij met nog leukere collega’s, ben je zelfstandig, ervaren, enthousiast, klantvriendelijk en beschik je over verantwoordelijkheidsgevoel? Dan willen we graag met jou in contact komen.

De functie is vooralsnog voor maandag en dinsdag (middag-avond) en de zaterdagmiddag. De zaterdagmiddag is een must! De andere dagen zijn bespreekbaar. Bij de juiste klik krijg je een ½ jaar contract per ½ juli/ 1 augustus en kijken we daarna verder. Uitbreiding van de uren wordt in de toekomst niet uitgesloten.

Stuur je CV naar danielle@staltebokkel.nl

(acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld)

 

Tot snel op Stal te Bokkel!

 

Korte springcursus

 

SPRINGCURSUS (5 SPRINGLESSEN) OP MAANDAGAVOND OF DINSDAGOCHTEND!

 Omdat niet iedereen durft te springen is het erg lastig om dit regelmatig tijdens de lessen te doen, daarom was er op maandagavond een korte springcursus van 5 lessen georganiseerd. Wegens groot succes willen wij opnieuw een cursus van 5 lessen organiseren en wel op:

Maandagavond van 21.00 – 22.00 uur en

Dinsdagochtend van 10.00 – 11.00 uur

Voor iedereen die (voldoende) ervaren is in de dressuur. De lessen zullen op maandagavond gegeven worden door gediplomeerd springinstructeur en fanatiek (spring)ruiter Dominique op maandag 27 februari, 6,13,20,27 maart a.s. Op dinsdagochtend zal het gegeven worden door (gediplomeerd springinstructeur) Daniëlle te Bokkel op dinsdag 7, 14, 21, 28 maart en 4 april.

 • De kosten zijn € 60,00 voor 5 lessen (5 halen, 4 betalen). De laatste les zal afgesloten worden met een springparcoursje.
 • Je kunt alleen voor het hele blokje van 5x lessen opgeven.
  De lessen zijn aanvullend op de reguliere lessen en kunnen niet gebruikt worden als inhaalles.
 • Heb je de reguliere les op maandag of dinsdag, dan kunnen we in overleg kijken of we deze tijdelijk naar een andere dag kunnen verplaatsen.
 • Max. 6 ruiters in de les. VOL = VOL Bij veel deelname kan er op dinsdag een tweede les gemaakt worden.

 

GEEF JE DEZE WEEK NOG OP!  VOL = VOL

Met vriendelijke groet,


Daniëlle te Bokkel
Soerense Zand Zuid 5
6961 RA EERBEEK
0313-619488
www.staltebokkel.nl

 

Carnavals vakantie activiteiten

 

 Een huurpaard tijdens de carnavals-vakantie: Ben je ervaren genoeg om zelfstandig je paard op te zadelen en te rijden in de binnenbak dan kun je in de carnavalsvakantie een paard of pony huren van vrijdag 24 februari t/m 5 maart. Op je lesdag rijdt je in de les en andere dagen volgens schema “vrij rijden” € 95,00

Mocht je interesse hebben stuur me dan een mail. Er zijn natuurlijk maar een beperkt aantal paarden/pony’s beschikbaar. Laat in je mail wel even weten wat je voorkeur heeft.

 Dinsdag 28 februari springles tussen 09.00 – 12.00 uur: voor iedereen vanaf 10 jaar. Er wordt lesgegeven door Anke Wilbrink, gediplomeerd springinstructeur. Afhankelijk van de opgave wordt iedereen door ons ingedeeld op niveau en leeftijd. Een voorkeur voor paard/pony mag gegeven worden, maar uiteindelijk beslist Dora of Daniëlle welke pony's/ paarden geschikt zijn voor het springen. Kosten: € 15,00 per uur. Deze les kan NIET gebruikt worden als inhaaluur. VOL = VOL

 Donderdag 2 maart van 09.30 - 11.30 uur: poetscursus voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Leer een pony poetsen/ opzadelen en verzorgen. De hoefsmid is er ook en verteld ook wat over de hoefverzorging van een pony/paard. Uiteraard zijn vriendjes, vriendinnetjes, broertjes of zusjes ook welkom. Kosten: € 15,00 inclusief drinken en een poetsdiploma. (alleen bij voldoende deelname)

 Vrijdag 3 maart tussen 09.00 – 12.00 uur: spelletjes ochtend met je pony in de binnenbak. Van zaklopen tot je paard versieren, van koekhappen tot stoelendans. Kosten: € 10,00 per kind. (Afhankelijk van deelname zal er gekeken worden of we het in groepen verdelen, tzt krijg je een mail met tijden en indeling)

 Buitenritten??:

Als het weer het toelaat: geen vorst in de grond en een mooie voorjaarstemperatuur dan kunnen we in de vakantie ook nog een keer een buitenrit voor gevorderde vanaf 12 jaar organiseren. Wanneer je interesse hebt, laat ons weten, maar we kunnen niets beloven!

Stal te Bokkel Polo bestellen?

We hebben het vorig jaar ook al gevraagd, maar door de komst van Cas is het er niet meer van gekomen, daarom nog een keer want voor je het weet is het weer zomer, dus dit is je kans om een poloshirt van Stal te Bokkel te bestellen. Ze zijn er in de maten XS – XXL (dames- en herenmodel) in de kleuren Royal Blue en Dark Blue. Je kunt tot 1 mei a.s. bestellen via danielle@staltebokkel.nl  Ze kosten € 19,95 per stuk.

 

GEEF JE OP TIJD OP VIA DE MAIL WANT VOL = VOL

 

 

December kalender 2016

 

 (Kerst) Shoppen: Vrijdagavond 16 december
Vanaf 19.00 uur zorgt het Molenhuis uit Loenen, specialist in dier- en ruitersportartikelen, voor een compleet ingerichte kantine met uitgebreide collectie artikelen voor de ruitersport en voor paarden in het algemeen. Of het nu om dressuur, springen, endurence, eventing, mensport, fokkerij of de recreatie ruiter gaat. Het Molenhuis levert ruitersportartikelen van bekende merken U heeft vrijdagavond keuze uit een keur aan rijbroeken in diverse kleuren, bodywarmers, fleecevesten, zomer- en winterjassen en uiteraard ontbreken rijlaarzen, diverse stal- en rijschoenen, minichaps, caps en handschoenen niet in het assortiment. Zowel volwassen maten als in kindermaten. Voor de paarden zelf hebben wij alles waarmee u met een gerust hart de baan of de wei in kunt: halsters, teugels, diverse soorten (hulp)-teugels, fijne sjabrakken, zadeldekken en singels, maar ook beenbeschermers, springschoenen en bandages. Maar ook stal-, weide-, zweet-, vliegen- en fleecedekens, transportbescherming en vliegenmaskers. DUS KOM GEZELLIG (KERST)SHOPPEN BIJ ONS IN DE KANTINE!
 
Een huurpaard tijdens de kerstvakantie:
Ben je ervaren genoeg om zelfstandig je paard op te zadelen en vrij te rijden in de binnenbak dan kun je in de kerstvakantie een paard of pony huren.
Optie 1: 24 t/m 30 december. 1e en 2e kerstdag rijden vóór 12.00 uur. Op je lesdag rijdt je in de les en andere dagen volgens schema “vrij rijden”  € 60,00.
Optie 2: 31 dec. t/m 7 januari: 1 jan. mag er NIET gereden worden (ivm vuurwerk) Op je lesdag rijdt je in de les en andere dagen volgens regulier schema “vrij rijden”  € 60,00.
Optie 3: 23 dec. t/m 8 jan. € 130,00 1e en 2e kerstdag rijden vóór 12 uur. 1 jan. Mag er NIET gereden worden ivm vuurwerk. Op je lesdagen rijdt je in de les en andere dagen volgens schema “vrij rijden”. Mocht je interesse hebben stuur me dan een mail. Er zijn natuurlijk maar een beperkt aantal paarden/pony’s beschikbaar. Laat in je mail wel even weten wat je voorkeur heeft.
 
2e kerstdag 26 dec. van 09.30 11.30 uur Kerstrit:
Wanneer het weer het toelaat maken we in de ochtend een mooie kerstrit door de bossen voor ervaren (jong)volwassenen met aansluitend een kop koffie, thee of warme chocolademelk met iets lekkers erbij. Nog geen plannen voor de kerst? Geef je op want VOL=VOL (ivm weer en temperatuur niet geschikt voor kinderen onder de 15 jaar of onervaren volwassenen, twijfel je: vraag gerust aan Dora of Daniëlle) € 45,00.
Bij veel interesse plannen we op 1e kerstdag ook een rit in de ochtend, laat het ons weten!
 
Donderdag 29 dec. van 09.30 - 11.30 uur POETSCURSUS:
Voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Leer een pony poetsen/ opzadelen en verzorgen. De hoefsmid is er ook en verteld ook wat over de hoefverzorging van een pony/paard. Uiteraard zijn vriendjes, vriendinnetjes, broertjes of zusjes ook welkom. Kosten: € 15,00 inclusief drinken en een poetsdiploma. Dit gaat alleen door bij voldoende deelname.
 
Springles vrijdag 30 dec. en 6 jan in de ochtend:
Voor iedereen vanaf 10 jaar. Er wordt lesgegeven door Anke Wilbrink, gediplomeerd springinstructeur. Afhankelijk van de opgave wordt iedereen door ons ingedeeld op niveau en leeftijd. Een voorkeur voor paard/pony mag gegeven worden, maar uiteindelijk beslist Dora of Daniëlle welke pony's/ paarden geschikt zijn voor het springen. Kosten: € 15,00 per uur. 2 lessen voor € 25,00 (per persoon). Deze lessen kunnen NIET gebruikt worden als inhaaluur. VOL = VOL Even duidelijk aangeven welke datum je mee wil doen, allebei mag natuurlijk ook.
 
Wij geven GEEN les op: 1e en 2e kerstdag en nieuwjaarsdag.
Regel is dat de kerstdagen niet ingehaald mogen worden, nieuwjaarsdag wel. MAAR omdat 1e kerstdag en nieuwjaarsdag op zondag vallen, maken we dit jaar een uitzondering en mag 2e kerstdag ingehaald worden. Maak tijdig een afspraak om in de kerstvakantie in te halen, want VOL=VOL
 
Vrijdag 6 januari vanaf 19.30 uur
Nieuwjaarsreceptie in de kantine van Stal te Bokkel in samenwerking met HSV De Veluwezoom. Iedereen is van harte welkom om met ons het glas te heffen op een mooi en sportief nieuwjaar.
 

Opgeven kan via de mail naar danielle@staltebokkel.nl VOL=VOL. Geef duidelijk aan op welke datum je waar aan mee wil doen.

Verloting privéles


Het was weer een hele mooie druk bezochte avond met voor iedereen wat wils. Van leuke paardenspullen tot heerlijke appeltaart.
Had je ook meegedaan voor de privéles? Het nummer is 187. Wanneer je bij ons je bonnetje inlevert krijg je de waardebon.

 

 

Met vriendelijke groet,

Daniëlle te Bokkel
Soerense Zand Zuid 5
6961 RA EERBEEK
0313-619488
www.staltebokkel.nl


 

Eerbeekse paard- & ponydagen 2016

Morgen starten er een aantal pony's van Stal op de Eerbeekse Paard- & Ponydagen 2016. Kom je ze aanmoedigen aan de prof weberlaan in Eerbeek?

BB dressuur:
1. Hannah van Lookeren met Houston 11:00 (ring 1) en 11:24 (ring 2)


B dressuur:
1. Vera te Bokkel met Ricky 10:28 (ring 1) en 10:52 (ring 2)
2. Carmen Koers met Davino 09:40 (ring 3) en 10:04 (ring 4)
3. Ilze van Veelen met Bram 10:44 (ring 3) en 11:08 (ring 4)
4. Gabriëlla Sopjes met Donja 11:24 (ring 3) en 11:48 (ring 4)
5. Jennifer van Mierlo met Ukanho 11:16 (ring 3) 11:40 (ring 4)

L1 dressuur:
1. Lotte van ’t Land met Cisco 11:24 (ring 5) en 11:48 (ring 6)

M2 dressuur:
1. Quinty Hillebrand met Dylailha 11:32 (ring 7) en 11:56 (ring 8)
2. Anne van ’t Land met Zodan 12:04 (ring 7) en 12:28 (ring 8)

Z2 dressuur:
1. Marlou Rutten met Sytse 09:24 (ring 9) en 09:48 (ring 10)

BB springen:
1. Gabriëlla Sopjes met Donja als 17e na 09:30

Zondag starten de paarden:

BB Dressuur
10:28 Ilse van der Meij – Haya (ring 1)
10:36 Ilse van der Meij – Haya (ring 2)

B Dressuur
9:16 Sanne van Hensbergen – Fleury (ring 1)
9:24 Siebe te Bokkel – Harlan (ring 1)
9:40 Siebe te Bokkel - Harlan (ring 2)
10:36 Lars Ruijter - Guido (ring 1)
10:52 Lars Ruijter – Guido (ring 2)

L1 Dressuur
9:16 Laura de Wild – Giezelma (ring 3)
9:32 Laura de Wild – Giezelma (ring 4)

L2 Dressuur
10:20 Lisa Tervoort – First Jewel (ring 3)
10:36 Lisa Tervoort – First Jewel (ring 4)
10:44 Renee Preijde - Curt (ring 3)
11:00 Renee Preijde – Curt (ring 4)

M1 Dressuur
9:16 Fleur Louwe – Europe (ring 5)
9:32 Fleur Louwe – Europe (ring 6)

BB Springen – Aanvang 9:00
Nr. 2 Anke Wilbrink – Zamiro
Nr. 9 Anke Wilbrink – Zamiro

B Springen – aanvang 9:00 uur
Nr. 23 Sanne van Hensbergen – Fleury

L Springen – aansluitend
Nr. 9 Bente Mulder – Diva

M Springen – aansluitend
Nr. 4 Bente Mulder – Diva

Lessen vervallen i.v.m. concours Eerbeek

 

Zaterdag 25 juni a.s. komen alle lessen te vervallen ivm het grote concours in Eerbeek georganiseerd door HSV De Veluwezoom. Op zaterdag zullen er een groot aantal van onze pony’s starten met de huurders en op zondag zijn de paarden aan de beurt. In de loop van de week zal er op de website en onze fb pagina een startlijst komen, zodat je kunt zien wie wanneer hoelaat moet starten, zodat je misschien kan komen kijken aan de Prof. Weberlaan in Eerbeek. Toegang is GRATIS! 

 

De gemiste les kun je tijdens de zomervakantie inhalen, graag tzt een afspraak maken. 

 

Wij zijn zaterdag 25 én zondag 26 juni a.s. de hele dag GESLOTEN.

 

 

 

Met vriendelijke groet,

Daniëlle te Bokkel
Soerense Zand Zuid 5
6961 RA EERBEEK
0313-619488
www.staltebokkel.nl

Paas vakantie activiteiten 2016

Paas-vakantieactiviteiten:

 

1e paasdag 10.00 – 12.00 uur: Voor de ervaren volwassen ruiters een buitenrit over de mooie Veluwe. € 50,00

 Een huurpaard tijden de paasvakantie: Ben je ervaren genoeg om zelfstandig je paard op te zadelen en te rijden in de binnenbak dan kun je in de paasvakantie een paard of pony huren.

vrijdag 25 maart t/m 3 april. Op je lesdag rijdt je in de les en andere dagen volgens schema “vrij rijden”  € 80,00

Mocht je interesse hebben stuur me dan een mail. Er zijn natuurlijk maar een beperkt aantal paarden/pony’s beschikbaar. Laat in je mail wel even weten wat je voorkeur heeft.

 

Donderdag 31 maart van 09.30 - 11.30 uur: poetscursus voor kinderen van 6 tot 12 jaar.  Leer een pony poetsen/ opzadelen en verzorgen. De hoefsmid is er ook en verteld ook wat over de hoefverzorging van een pony/paard. Uiteraard zijn vriendjes, vriendinnetjes, broertjes of zusjes ook welkom. Kosten: € 15,00 inclusief drinken en een poetsdiploma.

 

Springles vrijdag 25 maart en vrijdag 1 april in de ochtend: voor iedereen vanaf 10 jaar. Er wordt lesgegeven door Anke Wilbrink, gediplomeerd springinstructeur. Afhankelijk van de opgave wordt iedereen door ons ingedeeld op niveau en leeftijd. Een voorkeur voor paard/pony mag gegeven worden, maar uiteindelijk beslist Dora of Daniëlle welke pony's/ paarden geschikt zijn voor het springen. Kosten: € 15,00 per uur. Deze les kan NIET gebruikt worden als inhaaluur. VOL = VOL Even duidelijk aangeven welke datum je mee wil doen, allebei mag natuurlijk ook.

 

 

Met vriendelijke groet,

Daniëlle te Bokkel
Soerense Zand Zuid 5
6961 RA EERBEEK
0313-619488
www.staltebokkel.nl

Tweedehands paarden beurs 2015

 Op vrijdagavond 27 november 2015  vanaf 19.30 uur organiseren wij in de kantine van Stal te Bokkel een tweedehands paardenbeurs.

Alles wat met paarden te maken heeft, mag aangeboden worden: Kleding, schoenen, rijlaarzen, toebehoren voor paard/pony, verzorgingsproducten, boeken, speelgoed enz. enz.

Tot 20 november a.s. kun je bij Daniëlle spullen inleveren die je wilt verkopen.

20% van het verkoopbedrag is voor Stal te Bokkel om de organisatie te bekostigen. Dus hou hier rekening mee met het bepalen van je verkoopbedrag.

 Wat moet je doen:

-      In de kantine op de bar ligt een verzamellijst met een persoonsnummer en labels. Deze kun je meenemen.

-      Voorzie je artikelen duidelijk van onze labels met daarop je persoonsnummer met artikelnr, het bedrag waarvoor je het wilt verkopen en een eventuele omschrijving van het artikel.

-      Schrijf op de verzamellijst je artikelen, artikelnummer en prijs en lever deze met de spullen voor 20 november a.s. bij Dora of Daniëlle in.

-      Bijvoorbeeld. Persoonsnummer 110: Dan de artikelen nummer met 110.1, 110.2, 110.3 enz. enz.

 

Let op!

Stal te Bokkel behoudt zich het recht voor om artikelen te weigeren voor verkoop, wanneer deze niet geschikt geacht worden voor deze beurs. 

 

Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met  

Daniëlle te Bokkel
Soerense Zand Zuid 5
6961 RA EERBEEK
0313-619488
www.staltebokkel.nl

Herfstvakantie activiteiten voor jong én oud

 WEEK 43:

Een huurpaard van zaterdag 17 oktober t/m 24 oktober: Ben je ervaren genoeg om zelfstandig je paard op te zadelen en te rijden in de binnenbak dan kun je in jou vakantieweek van zaterdag t/m zaterdag een pony/ paard huren. Je mag dan alle dagen vrij-rijden, m.u.v. de zondag (zijn we gesloten) en je eigen lesdag (rijd je al in de les). De kosten hiervoor zijn € 60,00. Mocht je interesse hebben stuur me dan een mail. Er zijn natuurlijk maar een beperkt aantal paarden/pony’s beschikbaar. Laat in je mail wel even weten welk pony/ paard  je voorkeur heeft.

 Dinsdag 20 oktober van 10.00 – 12.00 uur BUITENRIT voor gevorderde kinderen (vanaf 12 jaar) of volwassen. Kosten € 35,00 voor leden. € 45,00 voor niet leden.

 Donderdag 22 oktober van 09.30 - 11.30 uur poetscursus voor kinderen van 6 tot 12 jaar.  Leer een pony poetsen/ opzadelen en verzorgen. De hoefsmid is er ook en verteld ook wat over de hoefverzorging van een pony/paard. Uiteraard zijn vriendjes, vriendinnetjes, broertjes of zusjes ook welkom. Kosten: € 15,00 inclusief drinken en een poetsdiploma.

 Vrijdag 23 oktober tussen 09.00 – 12.00 uur worden er springlessen gegeven voor iedereen die daar aan toe is vanaf 10 jaar t/m volwassenen. Er wordt lesgegeven door Anke Wilbrink, gediplomeerd springinstructeur. Afhankelijk van de opgave wordt iedereen door ons ingedeeld op niveau en leeftijd. Een voorkeur voor paard/pony mag gegeven worden, maar uiteindelijk beslist Dora of Daniëlle welke pony's/ paarden geschikt zijn voor het springen. Kosten: € 15,00 per uur. Deze les kan NIET gebruikt worden als inhaal uur. VOL = VOL

 

WEEK 44:

Een huurpaard van zaterdag 24 oktober t/m 31 oktober: Ben je ervaren genoeg om zelfstandig je paard op te zadelen en te rijden in de binnenbak dan kun je in jou vakantieweek van zaterdag t/m zaterdag een pony/ paard huren. Je mag dan alle dagen vrij-rijden, m.u.v. de zondag (zijn we gesloten) en je eigen lesdag (rijd je al in de les). De kosten hiervoor zijn € 60,00. Mocht je interesse hebben stuur me dan een mail. Er zijn natuurlijk maar een beperkt aantal paarden/pony’s beschikbaar. Laat in je mail wel even weten welk pony/ paard  je voorkeur heeft.

Dinsdag 27 oktober van 10.00 – 12.00 uur BUITENRIT voor gevorderde kinderen (vanaf 13 jaar) of volwassen. Kosten € 35,00 voor leden. € 45,00 voor niet leden. VOL= VOL

Donderdag 28 oktober van 09.30 - 11.30 uur poetscursus voor kinderen van 6 tot 12 jaar.  Leer een pony poetsen/ opzadelen en verzorgen. De hoefsmid is er ook en verteld ook wat over de hoefverzorging van een pony/paard. Uiteraard zijn vriendjes, vriendinnetjes, broertjes of zusjes ook welkom. Kosten: € 15,00 inclusief drinken en een poetsdiploma.

Vrijdag 29 oktober tussen 09.00 – 12.00 uur worden er springlessen gegeven voor iedereen die daar aan toe is vanaf 10 jaar t/m volwassenen. Er wordt lesgegeven door Anke Wilbrink, gediplomeerd springinstructeur. Afhankelijk van de opgave wordt iedereen door ons ingedeeld op niveau en leeftijd. Een voorkeur voor paard/pony mag gegeven worden, maar uiteindelijk beslist Dora of Daniëlle welke pony's/ paarden geschikt zijn voor het springen. Kosten: € 15,00 per uur. Deze les kan NIET gebruikt worden als inhaal uur. VOL = VOL

SCHRIJF JE IN VIA DE MAIL danielle@staltebokkel.nl, VERMELD DUIDELIJK OM WELKE DATA/ WEEK HET GAAT. INSCHRIJVING GAAT OP VOLGORDE VAN BINNENKOMST MAIL.

 

Met vriendelijke groet,

Daniëlle te Bokkel
Soerense Zand Zuid 5
6961 RA EERBEEK
0313-619488
www.staltebokkel.nl

NK Vereniging van Nederlandse Studentenruiters

 

Op zondag 6 september 2015 zal het Nederlands Kampioenschap voor de Vereniging van Nederlandse Studentenruiters (VNSK) plaatsvinden bij Stal Te Bokkel te Eerbeek. Gedurende het academisch jaar hebben de studenten punten verzameld om zich te plaatsen voor dit kampioenschap. De beste drie studentenruiters per categorie mogen het in twee dressuurproeven of twee springparcoursen tegen elkaar opnemen om te beslissen wie zich aan het einde van de dag kampioen mag noemen.

 

Studentenruiters

Gedurende het collegejaar kunnen studentenruiters meedoen aan Stedenontmoetingen in heel het land, waarbij ze plaatsingspunten kunnen verdienen voor het VNSK. De drie ruiters met de hoogste resultaten worden uitgenodigd om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap. Bijzonder is, dat de studenten tijdens de wedstrijden op voor hen onbekende paarden rijden. Tijdens de Stedenontmoetingen wordt gereden volgens een knock-out systeem, waarbij er telkens drie ruiters op hetzelfde paard rijden. De beste ruiter gaat door naar de volgende ronde. Meestal zijn er drie rondes waarbij de laatste een finale is. Die wordt gereden met twee ruiters op hetzelfde paard. Voor meer informatie over studentenruiters: zie www.studentenruiters.nl

 

Nederlands Kampioenschap

Op zondag 6 september strijden de studentenruiters die zich hebben weten te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap tegen elkaar in Eerbeek. Alle deelnemers rijden daarbij twee dressuurproeven of twee springparcoursen op paarden van Stal Te Bokkel.  In totaal zullen op die dag 21 ruiters tegen elkaar strijden in 7 verschillende categorieën, waarvan 5 dressuur en 2 springen. Op basis van de behaalde punten wordt het klassement voor het Nederlands Kampioenschap bepaald.

 

Locatie Stal Te Bokkel,  Soerense Zand Zuid 5 te Eerbeek.  Aanvang Springen 10.00 uur, Dressuur 13.00 uur.  De toegang is gratis. U bent van harte welkom een kijkje te komen nemen.

Agenda met lesindeling op de site

 Tijdens de zomervakantie kun je in de agenda van deze website vinden of je lessen gewijzigd zijn. Klik je lestijd aan en kijk of je naam erbij staat. Er worden geen persoonlijke mailtjes meer verstuurd over wijzigingen, iedereen kan het nu zelf in de gaten houden.


Je vindt de agenda in de hoofdbalk bovenaan deze pagina, gelijk naast de HOME knop.

 

 

Stalkampioenschappen 2015

 Het laatste weekend van maart is het inmiddels traditie dat de jaarlijkse stalkampioenschappen gehouden worden voor huurders en pensiongasten van Stal te Bokkel. Iedereen op stal is al weken bezig met de voorbereidingen van proeven oefenen en het wedstrijdtenue bij elkaar sparen, ouders of partners die dan nog moeten leren een proef voorlezen enz. enz.   Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover en werd de spits afgebeten door de All Stars, ouders en of partners van de huurders en pensiongasten. Als Kampioen werd Gerdy Mulder met Mowgli. Zij behaalden 195 punten. 2e werd de nieuwe combinatie Ria Louwe met Jikke en 194 punten, op de 3e plaats kwam Marjolijn Bolderman met Purdey en 192 punten.

                              Allstars 2015
 
Zondag bestond het deelnemersveld uit 33 ruiters en amazones die reden in de klasse B-groen t/m de M2. Kampioen Stal te Bokkel 2015 werd Siebe te Bokkel met Eden B, ze behaalden 196 punten in de klasse B. Reservekampioen 2015 werd Fleur Louwe en Europe B, zij behaalden 194 punten in de L2. Een derde plaats was voor Sanne van Hensbergen met Cicero B, deze gelegenheidscombinatie behaalde 191 punten in de klasse B.

                       Stal kampioenen 2015
 
Ter afsluiting werd er door 13 amazones en 1 ruiter onder begeleiding van Desirée Kralemann en Saskia de Haas een demonstratie carrouselrijden gehouden. Deze club was vanaf 1 januari j.l. al wekelijks aan het oefenen en konden afgelopen zondag een mooie kür op muziek neerzetten. Een kleine impressie ziet u op het filmpje.

                                     

Startlijst Stalkampioenschappen 28 en 29 maart 2015

 Hieronder vinden jullie de startlijsten voor de stalkampioenschappen van a.s. zaterdagavond en zondag.

 startlijst zaterdag 28-03-2015

 

En dit is de startlijst voor zondag:

Startlijst zondag 29-03-2015

 Heel veel succes nog met het oefenen deze week en mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag!!!

 Met vriendelijke groet,

Daniëlle te Bokkel
Soerense Zand Zuid 5
6961 RA EERBEEK
0313-619488
www.staltebokkel.nl

Buitenrit door de bossen

Wat hebben de kinderen genoten afgelopen zaterdag met de buitenrit! Ze hebben dit zo leuk gevonden dat één van de ouders er een leuke recensie van heeft gemaakt.

 http://www.nicetips4kids.nl/buitenrit-door-de-bossen/

 

Wie weet zien we hen deze zomer nog eens!

LISA EN KASPER RESERVE KAMPIOEN Z2 DRESSUUR

Zaterdag 24 januari j.l. werden de Gelderse Kampioenschappen verreden in Hierden. Lisa Tervoort en Kasper B zijn daar Reserve Gelders Kampioen geworden in de hoogste pony klasse, de Z2 dressuur cat.D/E
In een sterk deelnemers veld behaalde zij maar liefst 262 en 257 punten. Dit betekent tevens, dat Lisa op 13 maart a.s. naar de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo mag.
Marlou Rutten startte met Sytse in de Z1 dressuur en behaalde een mooie 8e plaats met 202 en 227 punten.

Kerstvakantie activiteiten


Vrijdag 28 november a.s. vanaf 19.30 uur gaan de deuren van de kantine open voor de tweedehands beurs. We hebben weer leuke en handige spullen binnen gekregen, dus wees er op tijd bij want weg = weg. Tevens zal er deze avond springles zijn met als thema Sinterklaas door HSV De Veluwezoom. Leuk om naar te kijken.

 

Altijd al een huurpaard willen hebben? Ben je ervaren genoeg om zelfstandig je paard op te zadelen en te rijden in de binnenbak dan kun je vanaf 22 december t/m zaterdag 3 januari a.s. een pony/ paard huren. Je mag dan alle dagen vrij-rijden, behalve 1e en 2e kerstdag, je eigen lesdag (rij je in de les) en 1 januari. Deze feestdagen zijn we gesloten. De kosten hiervoor zijn € 100,00. Mocht je interesse hebben stuur me dan een mail. Er zijn natuurlijk maar een beperkt aantal paarden/pony’s beschikbaar. Laat in je mail wel even weten wat je voorkeur heeft.

 

Maandag 22 december a.s. vanaf 19.00 uur organiseren we weer een Ruiterfitavond. Hoe fit ben jij op je paard? In mei hebben we een clinic Ruiterfitheid gegeven voor jong en oud, gevorderd of beginner dus voor iedereen!!Dit was een groot succes. Laura de Wild gaat afhankelijk van de opgave in groepjes met je aan de slag om de coördinatie, balans, uitstraling, souplesse en mentale weerbaarheid te trainen. Alle facetten die je verder kunnen helpen in de paardensport. Kosten € 10,00 p.p. Afhankelijk van de deelname wordt je in groepjes ingedeeld en krijg je de definitieve tijden nog door. Bij veel deelname is het mogelijk dat het op meerdere avonden gehouden wordt.

 

Vrijdagochtend 2 januari tussen 09.00 en 12.00 uur worden er springlessen gegeven voor iedereen vanaf 10 jaar. Er wordt lesgegeven door Anke Wilbrink, gediplomeerd springinstructeur. Afhankelijk van de opgave wordt iedereen door ons ingedeeld op niveau en leeftijd. Een voorkeur voor paard/pony mag gegeven worden, maar uiteindelijk beslist Dora of Daniëlle welke pony's/ paarden geschikt zijn voor het springen. Kosten: € 15,00 per uur. Deze les kan NIET gebruikt worden als inhaaluur. VOL = VOL

 

 Met vriendelijke groet,

Daniëlle te Bokkel
Soerense Zand Zuid 5
6961 RA EERBEEK
0313-619488
www.staltebokkel.nl

28 november 's avonds paardenbeurs

 

Op 28 november organiseren wij in de kantine van Stal te Bokkel een tweedehands paardenbeurs.

Kleding, schoenen, rijlaarzen, toebehoren voor paard/pony, boeken, speelgoed enz. enz. als het maar met paarden te maken heeft.

 

Tot 23 november a.s. kun je bij Daniëlle spullen inleveren die je wilt verkopen.

20% van het verkoopbedrag is voor Stal te Bokkel om de organisatie te bekostigen. Dus hou hier rekening mee met het bepalen van je verkoopbedrag.

 

Wat moet je doen:

 • Bij Daniëlle kun je een persoonsnummer en labels       verkrijgen/ opvragen via danielle@staltebokkel.nl.
 • Voorzie je artikelen duidelijk van onze labels met daarop je persoonsnummer en het bedrag waarvoor je het wilt verkopen.
 • Schrijf op de verzamellijst je aantal artikelen met prijs op en lever deze met de spullen voor 23 november a.s. bij Dora of Daniëlle in.

 

Let op!

Stal te Bokkel behoudt zich het recht voor om spullen te weigeren voor de verkoop. Bijv. de eerste uitgebrachte zwarte Casco cap (de zogenaamde verstelbare “fietshelm”) is bij ons op stal niet meer toegestaan en zullen wij dus ook niet verkopen.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met Daniëlle 0313-619488 of danielle@staltebokkel.nl

 

 

Voor op de kalender


 Noteer alvast:

25 oktober 2014      : Halloween - spookachtige taferelen op het Soerense Zand en op het terrein van Stal te Bokkel!

28 november 2014 : ‘s avonds tweedehandsbeurs

 

Herfst activiteiten voor jong en oud

  

Maandag 20 oktober om 19.30 uur komt Dierenarts Mariëtte Zonderland wat vertellen over paarden in het algemeen en dopingcontrole bij wedstrijden. Ook kun je allerlei vragen aan haar stellen op het gebied van paarden. Je kunt je vraag vooraf naar mij toe mailen en Mariëtte zal hem dan tijdens deze avond behandelen. Toegang is gratis. Om een indicatie te krijgen hoeveel stoelen ik moet klaarzetten, graag even een mailtje als je komt

 

Dinsdag 21 oktober van 10.00 - 11.30 uur een herfstbuitenrit voor gevorderden vanaf 12 jaar en ouder! Bij twijfel even overleggen met Dora of Daniëlle of je daar aan mee kan doen. Kosten € 20,00. Deze rit kan NIET als inhaaluur gebruikt worden. Bij slechtweer (hoosbuien e.d.) gaat de rit niet door.

 

Woensdag 22 oktober vanaf 19.00 uur Hoe fit ben jij op je paard? In mei hebben we een clinic Ruiterfitheid gegeven voor jong en oud, gevorderd of beginner dus voor iedereen!!Dit was een groot succes. Laura de Wild gaat afhankelijk van de opgave in groepjes met je aan de slag om de coördinatie, balans, uitstraling, souplesse en mentale weerbaarheid te trainen. Alle facetten die je verder kunnen helpen in de paardensport. Kosten € 10,00 p.p. Afhankelijk van de deelname wordt je in groepjes ingedeeld en krijg je de definitieve tijden nog door.

  

Donderdagochtend 23 oktober van 09.30 - 12.00 uur poetscursus voor kinderen tot 12 jaar. inclusief drinken en een poetsdiploma. Kosten: € 15,00.

Deze ochtend zal bestaan uit:

- Poetsen, opzadelen en verzorgen van een pony in theorie en praktijk.

- Een rondje op een pony zitten.

- De Hoefsmid komt

- Een Quiz

De kinderen krijgen een poetsdiploma en drinken. 

  

Vrijdagochtend 24 oktober tussen 09.00 en 12.00 uur worden er springlessen gegeven voor iedereen vanaf 10 jaar. Er wordt lesgegeven door Anke Wilbrink, gediplomeerd springinstructeur. Afhankelijk van de opgave wordt iedereen door ons ingedeeld op niveau en leeftijd. Een voorkeur voor paard/pony mag gegeven worden, maar uiteindelijk beslist Dora of Daniëlle welke pony's/ paarden geschikt zijn voor het springen. Kosten: € 15,00 per uur. Deze les kan NIET gebruikt worden als inhaaluur. 

  

Maandag 3 november is er wegens groot succes weer een Lady’s Night met Marion Geerligs en de producten van Optidee. Onder het genot van koffie/thee en iets lekkers kun je luisteren en kijken naar de nieuwe productenlijn OPTIDEE van Marion Geerligs.  www.marion-geerligs.optidee.net  Je bent niet verplicht tot kopen. Voor degene die al een keer geweest zijn, de winter collectie is uit dus er zijn weer nieuwe producten. Graag even opgeven, zodat ik weet hoeveel stoelen ik moet klaar zetten. Toegang gratis.

 

Opgeven kan via de mail danielle@staltebokkel.nl VOL=VOL. Geef duidelijk aan op welke datum je mee wil doen. 

 

 

 

 

 

En ze zijn Nederlands Kampioen 2014!

 


Zaterdag 30 augustus werd voor Stal te Bokkel een bijzondere dag. Tijdens de Hippiade in Ermelo wist het viertal bestaande uit Marlou Rutten, Quinty Hillebrand, Anne van ’t Land, Bowien Voskamp en Montana Hillebrand een eerste plaats te behalen in de klasse M, categorie D/E. Ze kwamen uit voor HSV De Veluwezoom. De trainingsinspanningen van het viertal onder de bezielende leiding van Dora te Bokkel werden beloond. Het viertal reed een prima proef en wist daarmee het Nederlands Kampioenschap te verwerven. Een prestatie waarop de viertal leden en Dora met recht trots mogen zijn. Als Stal te Bokkel zijn we dat zeker! Dora, Marlou, Quinty, Anne, Bowien en Montana, van harte proficiat!

 

Het viertal en de supporters hebben genoten van de ererondes en huldiging van de kampioenen. Het voelt bijzonder als aan het eind van de dag voor alle Nederlandse kampioenen het Wilhelmus klinkt en de vlag wordt gehesen. Bij terugkomst in Eerbeek werden de kampioenen door Stal te Bokkel en De Veluwezoom onthaald. Een mooie afsluiting van een schitterende dag.


 

 

 

 

 

Pupillen van Stal te Bokkel naar NK in Ermelo

 

 

Zaterdag 30 augustus a.s. zullen Pupillen van Stal te Bokkel starten op de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo.

 

Marlou Rutten start met Sytse in de klasse M2 om 10.21 uur en Lisa Tervoort komt om 08.38 uur uit in het Z2 met Casper B. Het Gelders Kampioen 4-tal bestaande uit Anne van ‘t Land met Promiss B, Bowien Voskamp met Cisco B, Marlou Rutten met Sytse, Quinty Hillebrand met Dylaila B en Montana Hillebrand met Zodan B onder begeleiding van Dora te Bokkel zal om 17.15 uur in de ring verschijnen. Mocht u ze willen opzoeken op de startlijsten, ze starten allemaal onder de naam van HSV De Veluwezoom. Wij wensen jullie allemaal heel veel succes en plezier!

 

 

 

Ponylopen en Poets/Opzadel ochtend

Hoe verzorg ik een pony? Kom naar de Poets- en Opzadelochtend op donderdag 28 augustus. Of wil je ook eens proberen hoe het is om op een pony of paard te zitten? Kom dan naar het ponylopen op woensdag 13 augustus. 


Poets en Opzadel ochtend 28-08-2014

 

 
Ponylopen

Vakantie activiteiten voor groot en klein

 

 

We hebben weer leuke activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Kijk of er ook voor jou wat tussen zit.

 

Iedere Woensdag: van 19.00 – 21.00 uur is er een buitenrit. Hiervoor kun je je opgeven bij Dora of Daniëlle. Je kunt 1 uur gebruiken als inhaaluur (niet de uren dat je op vakantie bent geweest, in de zomervakantie kun je geen lessen inhalen) Het tweede uur betaal je € 17,50.

 

Vrijdag 15 augustus: tussen 09.00 en 12.00 uur worden er springlessen gegeven voor iedereen vanaf 10 jaar. Er wordt lesgegeven door Anke Wilbrink, gediplomeerd springinstructeur. Afhankelijk van de opgave wordt iedereen door ons ingedeeld op niveau en leeftijd. Een voorkeur voor paard/pony mag gegeven worden, maar uiteindelijk beslist Dora of Daniëlle welke pony's/ paarden geschikt zijn voor het springen. Kosten: € 15,00 per uur. Deze les kan NIET gebruikt worden als inhaaluur.

 

Maandag 18 augustus:  van 10.30 - +/- 12.00 uur een echte carousselles voor iedereen vanaf 14 jaar. Met 8, 12  of 16 pony's/ paarden naast elkaar en door elkaar mooie en ingewikkelde figuren synchroon of in spiegelbeeld leren rijden. Kosten € 15,00 p.p. Dit kan alleen doorgaan bij minimaal 8 ruiters. Deze les kan NIET gebruikt worden als inhaaluur.

 

Vrijdag 22 augustus: tussen 09.00 en 12.00 uur worden er springlessen gegeven voor iedereen vanaf 10 jaar. Er wordt lesgegeven door Anke Wilbrink, gediplomeerd springinstructeur. Afhankelijk van de opgave wordt iedereen door ons ingedeeld op niveau en leeftijd. Een voorkeur voor paard/pony mag gegeven worden, maar uiteindelijk beslist Dora of Daniëlle welke pony's/ paarden geschikt zijn voor het springen. Kosten: € 15,00 per uur. Deze les kan NIET gebruikt worden als inhaaluur.

 

Maandag 25 augustus: Weet jij hoe je het harnachement (tuig) van je paard moet onderhouden en verzorgen? Samen gaan we het zadel en hoofdstel van je lievelingspony/ paard uit elkaar halen, goed schoonmaken en invetten. Daarna zullen we je leren om alles weer in elkaar te zetten. Van 09.30 – 11.30 uur Kosten€ 15,00 p.p. inclusief drinken.

 

Dinsdag 26 augustus: Hoe fit ben jij op je paard? In mei hebben we een clinic Ruiterfitheid gegeven voor jong en oud, gevorderd of beginner dus voor iedereen!!Dit was een groot succes. Laura de Wild gaat afhankelijk van de opgave in groepjes met je aan de slag om de coördinatie, balans, uitstraling, souplesse en mentale weerbaarheid te trainen. Alle facetten die je verder kunnen helpen in de paardensport. Kosten € 10,00 p.p. tussen 09.00 – 12.00 uur afhankelijk van de deelname wordt je in groepjes ingedeeld en krijg je de definitieve tijden nog door.

 

Donderdag 28 augustus: van 09.30 - 12.00 uur poetscursus voor kinderen tot 12 jaar. inclusief drinken en een poetsdiploma. Leer je eigen pony poetsen/ opzadelen en verzorgen. De hoefsmid is er ook en vertelt over het bekappen van een paard. Kosten: € 15,00.

 

Opgeven kan via de mail naar danielle@staltebokkel.nl VOL=VOL. Geef duidelijk aan op welke datum je waar aan mee wil doen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Daniëlle te Bokkel
Soerense Zand Zuid 5
6961 RA  EERBEEK
0313-619488
www.staltebokkel.nl

Stal te Bokkel is op zaterdag 21 juni a.s. de hele gesloten ivm Concours Hippique Eerbeek

 

beste allemaal,


Stal te Bokkel is op zaterdag 21 juni a.s. de hele gesloten ivm Concours Hippique Eerbeek. Er zullen geen lessen zijn. Wij nodigen jullie uit om de deelnemers aan te moedigen en het gezellige evenement de hele dag mee te maken.


Wat?

- Concours Hippique Eerbeek

Waar?

- proffessor Weberlaan in Eerbeek

Hoe laat?

- Vanaf 09:00 uur


Wij zien jullie graag daar!
Daniëlle te Bokkel geslaagd voor opleiding Fit & Veilig

 

Daniëlle te Bokkel geslaagd voor opleiding Fit & Veilig.

 

 

 

Paardrijden lijkt misschien makkelijk, maar vergis je niet. Om veilig en met plezier te kunnen rijden moet een ruiter een hele reeks aspecten op elkaar afstemmen. Zaken als balans, coördinatie, kracht, conditie en concentratie zijn daarbij essentieel. Het vraagt heel wat van lichaam en geest om op een bewegend dier goed in balans te komen en te blijven. En mocht er toch een valpartij zijn, dan wil je dat de ruiter zo gunstig mogelijk terecht komt om ernstige blessures te vermijden.
Veel ruiters zijn echter voortdurend bezig met het werken aan de conditie van hun paard. De training, zijn voeding, het management, alles wordt uitgedacht om een ware topatleet van het paard te maken. Maar daarbij vergeten de meeste ruiters zichzelf. Velen zijn ongetraind.

 

Onder begeleiding van valpedagoog Yos Lotens en Eco-coach  John van Apeldoorn, van het Adelinde Training Center heeft Daniëlle haar opleiding succesvol afgerond en kunnen we binnenkort ook bij Stal te Bokkel werken met getrainde paarden én ruiters!

 

RUITERFITHEID 11 MEI 2014


Geef je nu op!!

Voor jong en oud, gevorderd of beginner!

Voor alle manege(les),pension en huur klanten!

 Op deze dag zullen 10 onderdelen behandeld worden door middel van verschillende leuke, uitdagende oefeningen zoals bijvoorbeeld:

-         Souplesse in je heupen en bekken, heel belangrijk tijdens het paardrijden deze moet je soepel kunnen kantelen.

-         Coördinatie, je moet zoveel dingen tegelijk doen tijdens het paardrijden, hoe doe ik dat toch?

-         Balans, hoe houd ik goede balans op mijn paard/pony, rompstabiliteit is hierbij erg belangrijk.

-         Uitstraling, jezelf presenteren hoe zit ik mooi op mijn paard/pony met veel uitstraling (belangrijk tijdens wedstrijden)

-         Mentale weerbaarheid, hoe ga ik om met spanningen en voor de wedstrijdruiters hoe ga ik om met druk? Of winst en verlies?

 

 

Voor vragen of aanmelden  mail naar:

 lauradewild@live.nl of danielle@staltebokkel.nl

 kosten: € 5,-

Hopelijk tot 11 Mei!!!


Ruiterfitheid 11 mei 2014

Stalkampioenschappen 2014

Op zondag  6 april j.l. zijn de jaarlijkse Stal Kampioenschappen weer verreden. Voor alle huurders van Stal te Bokkel stond deze wedstrijd open.  Naast het sportieve element was het vooral ook heel gezellig!

De uitslagen:

1e Fleur Louwe met Europe

2e Saskia de Haas met Bradley

3e Hannah Vossenberg met Zep

4e Debby Gerritsen met Blitz

5e Cerena Vacirca met Sanne

6e Maud van Beek met Kay

7e Anniek Cziesso met Fleurtje

8e Quinty Hillebrand met Dylaila

9e Thijs Schippers met Cicero

 

Kijk naar de foto’s voor een impressie van de wedstrijden.


De prijswinnaars!

Klik op deze foto om de hele serie te zien. (Foto's: Michel Vacirca)

Uitslagen All Stars Bokaal 2014

Na een spannende strijd vanavond zijn de uitslagen van de All Stars 2014 van Stal Te Bokkel bekend gemaakt.


Uitslagen All Stars 2014


De gelukkige prijswinnaars  


Met vriendelijke groet,

Daniëlle te Bokkel
Soerense Zand Zuid 5
6961 RA EERBEEK
0313-619488
www.staltebokkel.nl

Startlijst Stalkampioenschappen 5 en 6 april 2014

 Hieronder vinden jullie de startlijsten voor de stalkampioenschappen van a.s. zaterdagavond 05 april  en zondag 06 april.

 Startlijst zaterdagavond 05-04-2014

 

En dit is de startlijst voor zondag 06 april 2014.

startlijst 06-04-2014

 

Heel veel succes nog met het oefenen deze week en mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag!!!

 Met vriendelijke groet,

Daniëlle te Bokkel
Soerense Zand Zuid 5
6961 RA EERBEEK
0313-619488
www.staltebokkel.nl

Hengstendemonstratie

 

Op vrijdagavond 4 april a.s. organiseert Regio Gelders Paard de jaarlijkse hengstendemonstratie op het KWPN centrum in Ermelo. De goedgekeurde hengsten Koss, Danser, Chablis, Alexandro P, Vitens, Wilson, Floris Bs en Rubus B zullen in de baan verschijnen.

 Rubus B

 

Shows van goedgekeurde hengsten en nakomelingen

De goedgekeurde hengsten Koss, Danser, Chablis, Alexandro P, Vitens, Wilson, Floris Bs en Rubus B  zullen tijdens deze avond aan de hand, onder het zadel of aangespannen gepresenteerd worden. De nakomelingen zullen in diverse showblokjes te zien zijn. Ook verschijnt Zethar in de baan. Dit Gelders paard loopt op Grand Prix niveau en zal gepresenteerd worden door Stephanie de Frel.

Clinic Ad Aarts

Liefhebbers van het aangespannen werk komen deze avond ook aan hun trekken. Ad Aarts, lid van de hengstenkeuringscommissie Gelders paard zal een clinic verzorgen online gokken. Hieraan zullen hun medewerking verlenen de familie Wopereis met oud kampioene Carola Woma en de familie Schlief met een tweespan afstammend van Koss uit de bekende Sonjastraum en met een nakomeling van Parcival die zich al ruimschoots in de sport heeft bewezen.

Win: gratis dekking van Danser

Aan het eind van de avond wordt er een gratis dekking verloot van Danser, beschikbaar gesteld door de familie Schilder uit Kampen. Loten hiervoor zijn te koop tijdens de pauze

Programma hengstendemonstratie Gelders Paard 2014

 • 20.00 uur Opening door de voorzitter dhr. G.S.W. te Bokkel
 • 20.05 uur Presentatie Wilson
 • 20.15 uur Presentatie Rubus B + showblokje nakomelingen
 • 20.30 uur Presentatie Floris BS
 • 20.40 uur Presentatie Gentleman aangewezen hengst voor het verrichtingsonderzoek
 • 20.50 uur Presentatie Danser
 • 21.00 uur Presentatie Vitens + showblokje nakomelingen
 • 21.15 uur Zethar onder het zadel met Stephanie de Frel
 • 21.25 uur Pauze
 • 21.45 uur Presentatie Chablis
 • 21.55 uur Presentatie Alexandro P
 • 22.05 uur Menclinic Ad Aarts met medewerking van de heer Schlief en de heer Wopereis.
 • 22.25 uur Presentatie Koss
 • 22.30 uur Goedgekeurde hengsten aan de hand Chablis, Floris BS, Danser, Wilson, Vitens, Rubus B en Alexandro P.
 • Aansluitend verloting met als hoofdprijs een gratis dekking van de hengst Danser aangeboden door de familie Schilder

Kerstvakantie activiteiten 2013

 

Maandag 23 december: Een spelletjesochtend met de pony's / paarden. Koekhappen, aardappelrace, stoelendans enz. enz. Gezellig de hele ochtend met elkaar bezig zijn.  Ergens tussen 09.00 en 12.00 uur, even afhankelijk van de deelname. De kosten zijn € 15,00 p.p.

 

Maandag 23 december: De donkere dagen zijn weer aangebroken en iedereen probeert het in huis weer gezellig en warm te maken met kaarsjes en de open haard. Maar waar moet je op letten bij je electrische apparaten en vuur in en om het huis. Erwin te Bokkel, Bevelvoerder van Brandweer IJsselstreek post Brummen en Zutphen komt een presentatie geven over brandpreventie in en om het huis. De toegang is GRATIS. Aanvang 19.30 uur.

 

Vrijdag 27 december: Tussen 09.00 en 12.00 uur worden er springlessen gegeven voor iedereen vanaf 10 jaar. Er wordt lesgegeven door Anke Wilbrink, gediplomeerd springinstructeur. Afhankelijk van de opgave wordt iedereen door ons ingedeeld op niveau en leeftijd. Een voorkeur voor paard/pony mag gegeven worden, maar uiteindelijk beslist Dora of Daniëlle welke pony's / paarden geschikt zijn voor het springen. Kosten: € 15,00 per uur. Deze les kan NIET gebruikt worden als inhaaluur.

 

Maandag 30 december: Van 10.30 - +/- 12.00 uur een echte carousselles voor iedereen vanaf 14 jaar. Met 8, 12  of 16 pony's/ paarden naast elkaar en door elkaar mooie en ingewikkelde figuren synchroon of in spiegelbeeld leren rijden. Kosten € 15,00 p.p. Dit kan alleen doorgaan bij minimaal 8 ruiters. Deze les kan NIET gebruikt worden als inhaaluur.

 

Donderdag 2 januari: Van 09.30 - 12.30 uur poetscursus voor kinderen tot 12 jaar. inclusief eten, drinken en een poetsdiploma. Leer je eigen pony poetsen, opzadelen en verzorgen. De hoefsmid is er ook en vertelt ook wat over het bekappen van een paard. Kosten: € 17,50.

 

Vrijdag 3 januari: Tussen 09.00 en 12.00 uur worden er springlessen gegeven voor iedereen vanaf 10 jaar. Er wordt lesgegeven door Anke Wilbrink, gediplomeerd springinstructeur. Afhankelijk van de opgave wordt iedereen door ons ingedeeld op niveau en leeftijd. Een voorkeur voor paard/pony mag gegeven worden, maar uiteindelijk beslist Dora of Daniëlle welke pony's/ paarden geschikt zijn voor het springen. Kosten: € 15,00 per uur. Deze les kan NIET gebruikt worden als inhaaluur.

 

Vrijdag 3 januari: Het nieuwe jaar is van start gegaan en we willen groot en klein graag ontvangen met een welkomstdrankje tijdens onze nieuwjaarsborrel, om jullie allemaal de hand te schudden en een gezond en sportief 2014 te wensen. De springlessen van HSV de Veluwezoom gaan die avond ook gewoon door en daar kun je natuurlijk ook nog even naar kijken. Aanvang 19.30 uur.

  

Opgeven kan via de mail naar danielle@staltebokkel.nl VOL=VOL. Geef duidelijk aan op welke datum je waar aan mee wil doen.

   

Excursie Warmbloedvereniging Voorst en Omstreken

 Op vrijdag 28 maart j.l. zijn een aantal ruiters/ amazones en vrijwilligers van Stal te Bokkel meegeweest met de jaarlijkse excursie van Warmbloedvereniging Voorst en Omstreken om een kijkje te nemen achter de schermen bij Stal Hendrix in Baarlo en Hengstenhouderij De Radstake in Varsseveld.

Kijk naar de foto’s voor een impressie van deze zeer gezellige en leerzame dag.


 Dubbelklik op de foto om de hele serie te zien.

Brandweer info avond

Brandweer info avond

Gezocht: beginnerspony

 

Wij zijn opzoek naar een lieve beginnerspony voor kinderen vanaf 7 - 8 jaar.
We denken aan een ruintje grote C of kleine D die in de sport gelopen heeft en bij ons nog enige jaren vertroeteld wil worden door kinderen!

Twee à drie uurtjes in de week zou de pony een beginnertje onder begeleiding van  Dora of Daniëlle nog  moeten helpen om de dressuur-ponysport onder de knie te krijgen.

Wat bieden wij: een fijne stal, dagelijks naar buiten met een maatje en veel aandacht van kinderen. Kortom hij/zij hoort er echt nog bij. Prijs hangt natuurlijk af van leeftijd, kwaliteit enz.

Mocht u iets weten, stuur dan een mail naar danielle@staltebokkel.nl of bel ons op 0313-619488.

Pony_01

 

Privelessen

Bij de trekking van de lootjes van de tweedehands paardenspullen beurs zijn de privélessen gewonnen door nr. 618 en 636.

Pony_01

 

Niet vergeten!

NIET VERGETEN!springpaardje

Vrijdag 29 november a.s. vanaf 19.30 uur pony- en paardenspullen beurs in de kantine bij Stal te Bokkel

 

We hebben waanzinnig veel mooie en (zo goed als) nieuwe spullen binnengekregen die weg mogen voor kleine prijsjes!

 

Wat dacht je van een rijbroek voor € 5,00 een keur aan dekjes in alle kleuren en maten vanaf € 5,00. Rijlaarzen vanaf maat 31 tot heel groot, zelfs leren rijlaarzen!

Boeken, speelgoed, Bodywarmers, peesbeschermers, hoofdstellen, zadels etc. etc. Kortom, te veel om op te noemen, kom het zelf bekijken! 

We verloten een privéles van Danielle of Dora.  Dus sla je slag en kom aanstaande vrijdagavond vanaf 19.30 uur naar de kantine van Stal te Bokkel!

PINNEN IS NIET MOGELIJK!!

Tevens zijn er in de binnenbak springlessen van HSV De Veluwezoom welke in het teken zullen staan van Sinterklaas. Zelfs de zwarte pieten zullen meespringen! De springlessen beginnen om 18.30 uur.

Pony_01

 

Fellow

 Fellow

Na intensieve behandeling van ons allemaal was de pijn in zijn voetjes ondragelijk geworden en hebben we vandaag afscheid genomen van Fellow. Fellow is 20 jaar geworden en heeft voor ons en velen met ons op stal heel veel betekend.

Fellow

Tweedehands paardenspullen beurs 2013

Tweedehands paardenspullen beurs

 

Op vrijdagavond 29 november vanaf 19.30 uur organiseren wij in de kantine van Stal te Bokkel een tweedehands paardenspullen beurs.

Alles wat met paarden te maken heeft, mag aangeboden worden: Kleding, schoenen, rijlaarzen, toebehoren voor paard/pony, verzorgingsproducten, boeken, speelgoed enz. enz.

 

Tot 24 november a.s. kun je bij Daniëlle spullen inleveren die je wilt verkopen.

20% van het verkoopbedrag is voor Stal te Bokkel om de organisatie te bekostigen. Dus hou hier rekening mee met het bepalen van je verkoopbedrag.

 

Wat moet je doen:

-      In de kantine op de bar ligt een verzamellijst met een persoonsnummer en labels. Deze kun je meenemen.

-      Voorzie je artikelen duidelijk van onze labels met daarop je persoonsnummer met artikelnr, het bedrag waarvoor je het wilt verkopen en een eventuele omschrijving van het artikel.

-      Schrijf op de verzamellijst je artikelen, artikelnummer en prijs en lever deze met de spullen voor 24 november a.s. bij Dora of Daniëlle in.

-      Bijvoorbeeld. Persoonsnummer 110: Dan de artikelen nummer met 110.1, 110.2, 110.3 enz. enz.

 

Let op!

Stal te Bokkel behoudt zich het recht voor om artikelen te weigeren voor verkoop, wanneer deze niet geschikt geacht worden voor deze beurs. 

 

Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met Daniëlle 0313-619488 of danielle@staltebokkel.nl

 

 

 

 

   

Herfstvakantie activiteiten

 

Herfstvakantie activiteiten:

Dinsdag 15 en 22 oktober a.s. van 10.00 - 11.30 uur een herstbuitenrit! Bij twijfel even overleggen met Dora of Daniëlle of je daar aan mee kan doen. Kosten € 20,00. Deze rit kan NIET als inhaaluur gebruikt worden.

Donderdagochtend 17 en 24 oktober a.s. van 09.30 - 12.30 uur poetscursus voor kinderen tot 12 jaar. inclusief eten, drinken en een poetsdiploma. Kosten: € 17,50

Vrijdagochtend 18 en 25 oktober a.s. tussen 09.00 en 12.00 uur worden er springlessen gegeven voor iedereen vanaf 10 jaar. Er wordt lesgegeven door Anke Wilbrink, gediplomeerd springinstructeur. Afhankelijk van de opgave wordt iedereen door ons ingedeeld op niveau en leeftijd. Een voorkeur voor paard/pony mag gegeven worden, maar uiteindelijk beslist Dora of Daniëlle welke pony's/ paarden geschikt zijn voor het springen. Kosten: € 15,00 per uur. Deze les kan NIET gebruikt worden als inhaaluur.

Opgeven kan via de mail naar danielle@staltebokkel.nl VOL=VOL. Geef duidelijk aan op welke datum je mee wil doen.

 Buitenrit

 

 

 

 

   

Prijswinnaars bekend gemaakt!

Open Dag

 

 

Tijdens de OPEN DAG van Stal te Bokkel was er een actie dat de bezoekers een kaart konden invullen, waarbij ze kans maakten op een gratis (proef-)les van een half uur. Er zijn 94 kaarten ingeleverd!

Maandagochtend tijdens de koffie hebben Marit en Ilze van Veelen onder toeziend oog van een clubje koffiedrinkende volwassen twee kaarten getrokken. Deze zijn gewonnen door:

- Carola Metselaar uit Eerbeek

- Gerda Hiddink uit Hall.

De prijswinnaars zijn per email op de hoogte gesteld en mogen deze komen incasseren. Van harte proficiat dames!

   

Deelnemers strodorp op de Open dag

Open Dag

De volgende deelnemers staan komende zondag in het strodorp op de Open dag bij Stal te Bokkel:

Bany International Loenen (Afrikaanse en Nederlandse beelden)

Bebzz Nijmergen - Hoeden, Sjaals, Theemutsen enz. van Vilt. Handgemaakte poncho's

Wereldwinkel Eerbeek non-food producten van producenten uit de derde wereld landen

Fair Toys Dieren, Speelgoed en Lifestyle

Dierfysio Suzan Apeldoorn, Dierenfysiotherapeut

HSV De Veluwezoom

Horse Totaal Didam, alles voor ruiter en paard

Hotel Doesburg

 

 

OPEN DAG

Open Dag

Paardrijden is voor iedereen! 

Open dag bij Stal te Bokkel op 13 oktober 2013.

Ervaar de gezellige sfeer op stal en er is natuurlijk genoeg te doen voor het hele gezin!

 Het programma van de open dag vindt u hieronder:

Programma Open Dag

 

Nederlandse Kampioenschappen

Afgelopen zaterdag was het NK pony's in Ermelo. Bente Mulder had een startplaats bemachtigd met Diva B in het L springen. Ze hadden een klein pech balkje, maar Bente was zeer tevreden over de nog jonge Diva B. "Weer een ervaring rijker" aldus de trotse Amazone.

Dora te Bokkel behaald op de Regio Kampioenschappen een derde plaats met haar 4-tal van HSV De Veluwezoom en mochten zodoende ook naar het NK. Daar lieten de dames een zeer goede proef zien, maar het was net niet voldoende om 's middags nog een keer in de ring te verschijnen voor de prijzen. Met een dikke winstpunt en een 5e plaats in de eerste proef, gingen ze toch allemaal met een zeer voldaan gevoel naar huis.

Van links naar rechts: Gabriëlle Bouwhuis met Donja,  Quinty Hillebrand met Dylaihla, Anne van "t Land met Promiss,  Dora te Bokkel, Bowien Voskamp met Cisco en Marlou Rutten met Sytse.

Zaterdag 23 juni GEEN lessen ivm Eerbeekse Paard en Pony dagen

Zaterdag 23 juni zal Stal te Bokkel gesloten zijn voor lesklanten, dit betekent dat er de gehele dag geen lessen zullen zijn. Dit in verband met het grote Concours Hippique in Eerbeek.

Veel pony's en paarden van Stal te Bokkel zullen hieraan mee doen, wellicht is het leuk om even te gaan kijken! Hieronder het programma van deze Paard en Pony dagen.

Het inhalen van de gemiste lessen kan nog tot de zomervakantie.

Bedankt voor uw begrip.


Programma Eerbeekse Paard en Pony dagen:
Ieder jaar organiseert H.S.V. de Veluwezoom deEerbeekse Paard- & Ponydagen. Ook dit jaar vindt dit tweedaagse concours weer plaats, in het weekend van 22/23 juni. Het programma is als volgt:


ZATERDAG
Pony's dressuur BB t/m Z (selectie kring Berkel-IJssel)
Pony's springen BB t/m ZZ (selectie kring Berkel-IJssel)
Veteranenspringen (40+)

Aanvang 9.00 uur

ZONDAG
Paarden dressuur BB t/m M2
Paarden dressuur Z1 & Z2 (selectie kring Berkel-IJssel)
Paarden springen BB t/m ZZ (selectie kring Berkel-IJssel) 

Aanvang 9.00 uur

Op zaterdag is er om 12.00 ponylopen voor de kinderen en een leuk strodorp met springkussen.

 

De entree is gratis!


Stem op Stal te Bokkel!!!

Stal te Bokkel is genomineerd voor De Verkiezing van de Leukste Manege van Gelderland.
Tot en met 30 april 2013 kunnen alle paardenliefhebbers stemmen op hun favoriete manege.
 
Stal Te Bokkel is door de organisatie genomineerd en maakt nu kans op deze prachtige titel!

De verkiezing draait om de waardering die jullie als klanten en leden hebben voor Stal Te Bokkel.
Bij het uitbrengen van een stem worden rapportcijfers gegeven. Benut deze kans! Jullie maken met het uitbrengen van een stem kans op mooie prijzen. 

STEM ALLEMAAL!!!!

De Verfdiscounter Dressuurcompetitie Gelders Paard 2012-2013

Jury enthousiast over paarden Stal te Bokkel en nakomelingen Rubus B! Op de protocollen van Eden, Bling-bling, Cicero, Evyrona en Eastwood stond vermeld , dat het goede sport paarden zijn!
Laura de Wild behaalde met 3 paarden 14 winstpunten. Zie foto!

Tweedehandsbeurs weer een groot succes

Vrijdagavond 30 november j.l. was er in de kantine een tweedehands paardenspullenbeurs. Het was een gezellige drukte met voor iedereen wat wils. Rijbroeken, rijlaarzen, kleding, boeken, dekjes, dekens, hoofdstellen, zadels etc. etc.

Ook was er in de binnenbak springles van HSV De Veluwezoom waarbij zelfs de zwarte pieten lieten zien dat ze konden springen. Voor foto's kun je kijken op de facebookpagina van Stal te Bokkel of van HSV De Veluwezoom.

30 november a.s. Tweedehands Paardenspullenbeurs

Vrijdag 30 november a.s. vanaf 19.30 uur pony- en paardenspullen beurs in de kantine bij Stal te Bokkel!!!!!!

 We hebben waanzinnig veel mooie en (zo goed als) nieuwe spullen binnengekregen die weg mogen doen voor kleine prijsjes!

Wat dacht je van een rijbroek voor € 5,00 een keur aan dekjes in alle kleuren en maten vanaf € 5,00. Rijlaarzen vanaf maat 31 tot heel groot, zelfs leren laarzen. Boeken, bodywarmers, jassen, peesbeschermers, hoofdstellen etc. etc. Kortom, te veel om op te noemen, kom het zelf bekijken!

We verloten een privéles en nieuwe dressuurdekjes. Dus sla je slag en kom aanstaande vrijdagavond vanaf 19.30 uur naar de kantine van Stal te Bokkel!!!

PINNEN IS NIET MOGELIJK!!

Tweedehands Paardenbeurs

Tweedehands paardenbeurs

Op 30 november organiseren wij in de kantine van Stal te Bokkel een tweedehands paardenbeurs.
Kleding, schoenen, rijlaarzen, toebehoren voor paard/pony, boeken, speelgoed enz. enz. als het maar met paarden te maken heeft.

Tot 23 november a.s. kun je bij Daniëlle spullen inleveren die je wilt verkopen.
20% van het verkoopbedrag is voor Stal te Bokkel om de organisatie t...
e bekostigen. Dus hou hier rekening mee met het bepalen van je verkoopbedrag.

Wat moet je doen:
-Bij Daniëlle kun je een persoonsnummer en labels verkrijgen.
-Voorzie je artikelen duidelijk van onze labels met daarop je persoonsnummer en het bedrag waarvoor je het wilt verkopen.
-Schrijf op de verzamellijst je aantal artikelen met prijs op en lever deze met de spullen voor 23 november a.s. bij Dora of Daniëlle in.

Let op!
•De Casco cap (de zogenaamde verstelbare “fietshelm”) is bij ons op stal niet meer toegestaan en zullen wij dus ook niet verkopen.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen met Daniëlle 0313-619488 of danielle@staltebokkel.nl

Halloween Eerbeek 2012

Lionsclub Zuid-Oost Veluwe, Lionsclub Brummen, Rotaryclub Eerbeek-Zutphen, Grand Café De Korenmolen en A.T.B. Club Last Gear hebben de handen ineen geslagen en organiseren op zaterdag 27 oktober 2012 de 3e editie van “Halloween EERBEEK”. Dit na het geweldige succes in 2009 en 2010 met meer dan 1.500 deelnemers.  

Speciaal voor dit evenement is de website www.halloweeneerbeek.nl gemaakt waarop alle relevante informatie wordt gepubliceerd. De opbrengsten van dit evenement zullen worden besteed aan een maatschappelijke doelen in de gemeente.

Ook dit jaar hebben de organisatoren een fantastisch fietsspektakel voor ogen voor volwassenen en kinderen waaraan tal van Eerbeekse ondernemers en vrijwilligers hun medewerking zullen verlenen. De hoeveelheid vrijwilligers die in 2009 en 2010 op de been waren, maakte het evenement niet alleen tot een succes, maar ook tot een beleving die niet snel vergeten werd. De roep om nog een keer was dan ook vrijwel direct aanwezig.

Het organisatiecomité is al weer maanden bezig het evenement vorm te geven. Dit jaar worden ook de verschillende straten/buurten gevraagd zich aan te melden. Verzin met je straat een mooi parcours en breng je straat op 27 oktober in Halloweensferen.  

Naast Stal te Bokkel zijn er vele ondernemers uit Eerbeek die hun deuren hebben geopend voor publiek. Stal te Bokkel ligt aan de gele mountainbike route. Fietsers zullen over het terrein door de binnen- en buitenbak fietsen. Wij zorgen voor een mooie halloween sfeer.

U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom om de fietsers aan te moedigen en de halloween sfeer te bewonderen.

Poets- en Opzadelochtend 18 oktober a.s.

Poets- en Opzadelochtend!!

Op donderdag 18 oktober a.s. wordt er een poets- en opzadelochtend gehouden voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Deze ochtend zal bestaan uit:

 • Poetsen en opzadelen in theorie en praktijk.
 • De hoefsmid komt vertellen hoe een pony een nieuw hoefijzer krijgt.
 • De kinderen krijgen een poetsdiploma.
 • Incl. drinken en eten.

De ochtend zal van 09.30 uur – 12.30 uur zijn. U kunt uw dochter/zoon opgeven via de mail, danielle@staltebokkel.nl.  Kosten bedragen € 17,50 incl. eten, drinken en diploma. Kosten dienen vooraf te worden voldaan bij Dora of Daniëlle. Vol = vol.

BANY International veilt haar beeld voor Stal te Bokkel

Ben je op de opendag van Stal te Bokkel geweest? Dan heb je misschien nog wel aan dit beeld meegeholpen met hakken. Ben je er niet geweest? Tijdens de opendag van Stal te Bokkel heeft BANY International BV (www.bany.nl) een steen beschikbaar gesteld om een beeld van te maken. Iedereen mocht hier aan meehelpen tijdens deze dag. Nienke Langebeek heeft met behulp van Farai Kasvinge (beeldhouwer uit Zimbabwe) het gebeeld afgemaakt. Is het niet mooi geworden? Dit beeld wordt ter veiling aangeboden vanaf € 100,00. De volledige opbrengst gaat naar het Cash to Wash fonds om de wasplaats bij Stal te Bokkel te realiseren. Biedingen kunnen geplaatst worden via de facebookpagina van Stal te Bokkel of je kunt mailen naar danielle@staltebokkel.nl. Mocht je het beeld in het echt willen bewonderen, het staat zolang in de kantine van Stal te Bokkel te pronken!

Biedingen:

- Fam. H. 150 euro (22 augustus)

- Anoniem 225 euro (26 augustus)

- Anoniem 250 euro (29 augustus)


  

Evyrona B vandaag Reserve Kampioen!

Evyrona B (Rubus B x Galant) is vandaag op de Nationale Keuring in Ermelo Reserve Kampioen geworden tijdens de 3 jarige Gelderse Paard merriekeuring.  Werd ze drie weken geleden nog op een derde  plaats gezet tijdens de Nationale Dag van het Gelderspaard, waar ze ook het predikaat voorlopig keur in ontvangst mocht nemen. Vandaag kreeg ze het ere lint met de Reserve titel in het bijzijn van Gerrit te Bokkel !

 

 

Met dank aan Fleur Fotografie.

Gelderse Kampioenschappen Paarden.

De Gelderse Kampioenschappen voor de paarden komen eraan. As vrijdag en zaterdag (10 en 11 augustus) zullen enkele amazones in Wezep in de
ring verschijnen. Bij de paarden wordt de individuele dressuur allereerst op vrijdag verreden. Hieruit worden de beste 10 amazones uitgenodigd om op
zaterdag de finale te rijden om het kampioenschap.

Van Stal te Bokkel zullen vrijdag 2 amazones tijdens de voorrondes uitkomen in verschillende dressuurklassen. Daphne Boesveld zal met
Burley B binnen de B-dresuur om 11.52 uur aan de start verschijnen. In de klasse L2 zal Laura de Wild met Cicero B om 12.20 uur haar beste
beentje voort zetten. Beide paarden zijn nakomelingen van Rubus B.

Op zaterdag komen de viertallen aan bod.
 Het eerste viertal start om 13.57 uur, bestaande uit, Anke Wilbrink, Lindy Huiting, Lianne Wilbrink en Daphne Boesveld.
Het tweede viertal start om 14.33 uur, bestaande uit, Ilse vd Meij, Vivian vd Velde, Robin Bouwer en Renee Preijde.

Marlou Rutten met Sytse Gelders Kampioen!!!

Op zaterdag 4 augustus is Marlou Rutten met haar pony Sytse Gelders kampioen geworden in de klasse B dressuur!  De resultaten van de
selectiewedstrijden , die in aanloop naar dit Kampioenschap werden verreden waren al voldoende voor de titel reserve Kringkampioen.  Na
het resultaat van zaterdag waarbij een score van 204 en 195 werd behaald mag zij zich nu ook Gelders Kampioen noemen.


Bibi Sturing en Joep B en Lisa Tervoort met Kasper B streden in de klasse M2 om de titel. Lisa reed een prima proef maar viel net als
Bibi buiten de prijzen. Ook Celine Vacirca en Boris B hadden zich geplaatst om deel  te nemen aan deze wedstrijd . Celine stuurde Boris
netjes door de ring. Een  12e plaats in een deelnemersveld van 24 combinaties is een prima prestatie voor de nog jonge combinatie.

Het viertal, dit jaar met een hele nieuwe opstelling eindigde op een 5e plaats. Marlou Rutten met Sytse, Celine Vacirca met Boris B, Esmee
Ruizendaal met Jari B , Gabrielle Bouwhuis met Donja B en Kaylee de Jonge met Ukahno B vormen een mooie groep en er liggen in de toekomst
vast meer  goede resultaten  in het verschiet.

Na een spannende dag werd Malou feestelijk ingehaald bij Stal te Bokkel en eindigde traditiegetrouw in de waterbak. Een traditie die
eigenlijk bij een springkampioenschap hoort maar ook graag toegepast wordt bij een dressuurprestatie.

 

Marlou Rutten met Sytse.

 

Zondag 12 augustus Trekpaarden bij Stal te Bokkel

Zondag 12 augustus a.s. zal er tussen 10.00 - 13.00 uur een wedstrijd gehouden worden met Belgische Trekpaarden. Er zullen ongeveer 15 paarden meedoen aan behendigheidsproeven voor paard en voerman/vrouw in de buitenbak. Leuk om te komen kijken, iedereen is welkom. Entree is gratis.

Mooie successen voor nakomelingen van Rubus B.

Het was gisteren weer een mooie dag voor Stal te Bokkel tijdens de nationale dag van het Gelders Paard.

Wat zijn we blij en trots dat Rubus B zich weer kon presenteren in de hoofdring met een mooie kür op muziek, maar dat ook zijn nakomelingen het zo fantastisch goed gedaan hebben!

Hidde B (Rubus B x Timeless) het veulen van Asha B behaalde bij de hengstveulenkeuring een eerste premie.

Eden B (Rubus B x Cabochon) en Evyrona B (Rubus B x Galant) behaalde allebei het voorlopig keurmerrie predikaat. Evyrona B behaalde daarbij ook nog een derde plaats bij de kampioenskeuring en mag daarmee naar de Nationale Merriekeuring op de KWPN Paardendagen van 13 tot 18 augustus a.s. in Ermelo!

Laura de Wild behaalde een eerste prijs met Cicero B (Rubus B x Cabochon) in de klasse L2 dressuur en werd hierdoor KAMPIOEN 2011/2012 van de Gelderse Paarden competitie.

Lisa Gierman behaalde met Bling Bling B (Rubus B x Lancet) in de M1 dressuur een tweede plaats en werd hiermee RESERVE KAMPIOEN 2011/2012 in de M1 dressuur.

Laura de Wild met Cicero B

Zaterdag 28 juli Nationale dag van het Gelders Paard

Op deze dag komen alle Gelderse Paarden uit heel nederland bij elkaar op het evenemententerrein De Hietmaat in Hengelo Gld. Er zijn verschillende keuringen voor exterieur en bewegingingen. De finale van de dressuur- en mencompetitie zal plaatsvinden en verschillende hengsten zullen zich tijdens een showblok presenteren.

 

Stal te Bokkel is al druk bezig met de voorbereidingen voor dit evenement. Dit jaar zullen de nakomelingen van Rubus B goed vertegenwoordigd zijn.

 

Hidde B. (Rubus B x Timeless) zal om 09.55 uur in ring 2 deelnemen aan de hengstveulenkeuring

...

Eden B (Rubus B x Cabochon) en Evyrona B ( Rubus B x Galant) zullen om respectievelijk 14.50 en 15.15 uur verschijnen in de hoofdring voor de stermerrie-keuring.

 

Bling Bling B (Rubus B x Lancet) met Lisa Gierman en Cicero B (Rubus B x Cabochon) zullen meedoen in de klasse M1 en L2 dressuur aan de finale van de dressuurcompetitie. Lisa en Bling Bling B. starten om 12.06 en 12.20 uur.

Laura en Cicero B. starten om 11.24 en 11.38 uur.

 

Rubus B verschijnt om 13.40 uur in de hoofdring voor zijn come-back met een kür op muziek in de klasse ZZ-Zwaar.

 

Voor meer informatie kunt u terecht bij www.gelderspaard.nl

Mooi resultaat op stamboek keuring!

Afgelopen zaterdag werd in Didam de jaarlijkse stamboek keuring gehouden van het Gelders Paard.
Bij de keuring worden de jonge merries beoordeeld op exterieur en aanleg voor de dressuur- en springsport. Wanneer een merrie voldoet aan de eisen van het  stamboek kan zij officieel opgenomen worden in het stamboek. Naast het opgenomen worden kan een merrie tijdens deze keuring ook een predikaat krijgen, het Ster predikaat.

 

Een merrie met het Ster-predikaat heeft tijdens de keuring bewezen een goed exterieur te hebben en voldoende aanleg te hebben voor springen en dressuur.. Een merrie moet dan minimaal 70 punten krijgen voor exterieur en vrij bewegen of springen.

Tijdens de stamboek keuring afgelopen zaterdag hebben Evyrona B (Marona x Rubus B) en Eden B (Tess x Rubus B)dit bewezen. Beide zijn zij beoordeeld met het Ster-predikaat. Evyrona B behaalde zelfs 85 punten! Dankzij dit resultaat is Stal te Bokkel uitermate trots op haar zelf gefokte merries.

  

Evyrona B

 

 

Eden B

 

Rubus B Back on Tour!!

Op zondag 3 juni wordt midden in het centrum van Arnhem, op het terrein van stadssboederij Presikhaaf en het park, de jaarlijkse Nationale Dag van het Levend Erfgoed (NDLE) gehouden.Tijdens deze dag kunnen verschillende dieren en hun producten aanschouwt worden. Ongeveer 70 verschillende rassen van rundvee tot kippen, van paarden (Groninger, Gelderse, Friese en Nederlandse trekpaarden) tot schapen en honden zullen hier aanwezig zijn. 

Stal te Bokkel is hierbij ook aanwezig met Rubus B en een aantal van zijn nakomelingen. Na lange tijd zal Rubus B weer te zien zijn samen met Blingbling B, Burley B en Cicero B een mooie show laten zien. 

Daarnaast worden er ook dressuurproeven gereden die meetellen binnen de Gelderse Competitie. Lindy Huiting met Blitz B en Daphne Boesveld met Burley B komen uit in de klasse B dressuur. Laura de Wilde zal de dressuur ring betreden met Cicero B binnen de L2 en Lisa Gierman komt met Blingbling B binnen de M1 aan de start. 

Een dag om niet te missen!!

Het 3e veulen is geboren!!

Rond de klok van 9.00 uur heeft Asha B een prachtig hengstveulen op de wereld gezet.
In de ochtend was Gerrit te Bokkel nog wezen kijken bij Asha en waren er nog maar weinig tekenen van een op hande zijnde bevalling. Echter rond 10.00 uur werd er door de stagaires op stal een veulen bij Asha gezien. Het veulen liep al rond in de stal.

Het veulen (Rubus B x Timeless) is een donkerbruin hengstveulen met een mooie bles en vier witte voetjes.

Binnenkort foto's van dit prachtige veulen.

Moeder en zoon maken het goed. 

Prijzen en winstpunten voor amazones Stal te Bokkel

Op het terrein van de schaapskooi in Loenen werd afgelopen weekend het jaarlijkse concours gehouden. Veel paarden en pony’s  van Stal te Bokkel gingen hier van start. Met resultaat, want de meesten kwamen met zeker 1 winstpunt thuis en daarnaast werden er verschillende prijzen behaald.

Bij de paarden was dit concours eveneens de eerste selectiewedstrijd. Daniëlle te Bokkel en Daphne Boesveld maakten hierbij een goed begin. Daniëlle behaalde namelijk met Beau Jean een  4e prijs met 189 punten binnen de M1-dressur. Daphne mocht naast een 3e prijs met 193 punten voor de selectie ook een 4e prijs met 188 punten mee naar huis nemen in de B-dressuur.

Laura de Wild met Cicero B behaalde in de klasse L2 een mooi winstpunt. Ook Lisa Gierman met Bling Bling B mocht een winstpunt mee naar huis nemen in de M1.

Zondag was het de beurt aan de pony’s. Bij de pony’s kwamen meerdere combinaties voor de eerste keer aan start tijdens een
buitenconcours en niet onverdienstelijk. Binnen de klasse B mocht Esmee Ruizendaal namelijk een 4e en 7e prijs in ontvangst nemen met respectievelijk 188 en 185 punten. Ook  Quinty Hillebrand mocht met haar jonge pony Dylaila B een mooi winstpunt mee naar huis nemen. Voor Gabrielle Bouwhuis met Donja waren er ook 2 winstpunten binnen dezelfde klasse. Daarnaast startte Bente Mulder met haar jonge pony Diva in de klasse B na een goede proef te hebben gereden mochten ook zij een winstpunt mee naar huis nemen.

Binnen de klasse M1 kwam Montana Hillebrand aan start en zij kon tevreden terugkeren naar huis met een winstpunt. In de klasse M2 kwamen Lisa Tervoort met Kasper B en Bibi Sturing met Joep B aan de start. Beiden gingen met prijzen naar huis. Lisa mocht namelijk een 1e prijs in ontvangst nemen met 183 punten. Bibi mocht twee keer een 2e prijs in ontvangst nemen met 182 en 184 punten.

Voor Daphne Boesveld met Burley B en Lisa Gierman en Bling Bling B was het een extra druk weekend. Zondag gingen zij namelijk met hun paarden op pad richting Kapel Avezaath. Daar werd éénvan de competitiewedstrijden verreden voor het Gelders Paard. Lisa heeft hierbij haar eerste positie in de competitie versterkt door een 1e plaats met 187 punten. Daphne mocht 2 winstpunten mee naar huis nemen, waarbij haar totaal dit weekeinde kwam op 4 winstpunten en 2 prijzen.

Veulen voor Purdey B

Woensdagavond 25 april rond 20.45 uur heeft Purdey B een prachtig merrieveulen ter wereld gebracht. 
Het veulen (California x Hinault) is een flinke vos, heeft een mooie witte bles, 2 witte hoefjes voor en 2 witte beentjes achter.  

Moeder en dochter maken het goed.

Veulen Purdey

Bibi Sturing en Joep B 2 keer eerste in Twello

Afgelopen weekend was er concours in Twello/Teuge, voor een aantal ruiters van Stal te Bokkel de eerste buitenwedstrijd van het seizoen. Zaterdag was het voor de pony's Bibi Sturing reed met Joep B in de M2 dressuur en behaalde twee keer een 1e prijs met 187 en 191 punten. Bente Mulder ging voor het eerst met Diva B op concours. Deze zeer jonge combinatie behaalde direct in de B dressuur 189 en 194 punten goed voor een 3e en 4e prijs.

Zondag gingen de paarden op concours. Ilse van der Mey reed haar eerste buitenwedstrijd voor dit seizoen met Wepolan B (Polansky x Mirco) en behaalde 2x een 4e prijs met 183 en 184 punten in de L1 dressuur.  Daniëlle te Bokkel startte voor het eerst met Beau Jean B (Odermus) voor het eerst in de klasse M1 dressuur en behaalde 174 en 185 punten. Goed voor een 4e plaats.  Renee Preijde reed met Curt B (Wizzerd x Hinault) een foutloos parcours in het BB springen. En Remke Kwant had met Bradley B (Timeless x Hinault) zowel in het B als L springen een balkje.

Laura de Wild ging met de 5 jarige Cicero B (Rubus B x Cabouchon) naar Wenum Wiesel, waar ze twee keer een winstpunt haalde in de L2 dressuur.

7 april a.s. NK voor Lisa Tervoort en Casper

Op 7 april a.s. zullen Lisa Tervoort en Casper in Brummen van start gaan in de klasse M1 voor het Nederlandse Kampioenschap. Op 11 februari j.l. wisten zij zich met een derde prijs te plaatsen voor het NK tijdens de Regio Kampioenschappen.

Oorspronkelijk zou het NK verreden worden op 3 maart j.l. in Ermelo, maar door het Rhino-virus moest dit worden uitgesteld. Vorige week werd bekend gemaakt dat het NK in Brummen verreden zou worden op 7 april a.s.

Lisa en Casper hebben startnummer 1 gekregen en rijden hun proef om 08.30 uur in de manege van De IJsselruiters te Brummen. Mocht je het leuk vinden om Lisa aan te moedigen, dan ben je van harte welkom! Wij wensen Lisa en Casper alvast heel veel succes!

Het eerste veulen van dit jaar!

Het eerste veulen van dit jaar bij Stal te Bokkel is geboren!
Donderdagavond 15 maart rond 22.30 uur heeft Zycha B een prachtig schimmel merrieveulen (Astrello x Rubus B) gekregen.

Het is voor Stal te Bokkel zeker 25 jaar geleden dat zij een schimmelmerrie zelf heeft gefokt, dus dit veulen is zeker heel speciaal.

Binnenkort meer foto's van dit prachtige veulen!

Merrieveulen Zycha

 

Rhino-virus

In verband met twee mogelijke nieuwe uitbraken van Rhinopneumonie roept de Sectorraad Paarden alle paardenhouders in heel Nederland op om geen paarden te vervoeren, tenzij dit strikt noodzakelijk is. De nieuwe gevallen, een abortus en neurologische variant, zijn op dit moment alleen klinisch bevestigd.

De KNHS heeft inmiddels het advies uitgebracht om alle wedstrijden af te gelasten in verband met deze nieuwe ontwikkelingen. De Sectorraad Paarden roept dan ook alle paardenhouders op om op dit moment geen onnodige risico's te nemen en voorzichtig te zijn.

"Paardenhouders worden opgeroepen hun verantwoordelijkheid te nemen en niet het risico te lopen bij te dragen aan de verdere verspreiding van het virus. Bij twijfel adviseren wij om direct contact op te nemen met een dierenarts”, aldus de Sectorraad Paarden.

Paardenhouders zijn niet verplicht om melding te maken van eventuele aanwezigheid van het virus bij hun paarden. De Sectorraad Paarden benadrukt openheid: "Geen melding maken van aanwezigheid van het virus kan bijdragen aan verdere verspreiding. Wanneer nu adequaat wordt opgetreden en zeer beperkt wordt vervoerd is de kans aanwezig dat het virus zich minder snel verspreidt”.

Verdere informatie over het Rhinopneumonie virus: http://www.sectorraadpaarden.nl/

Lisa Tervoort en Casper naar de Nederlandse Kampioenschappen!

Op 11 februari j.l. zijn Casper met Lisa Tervoort en Zodan met Montana Hillebrand in de klasse M1 naar de Regiokampioenschappen geweest in Putten. Kringkampioene Lisa Tervoort reed een uitstekende proef, die beloond werd met 187 en 200 punten. Goed voor een mooie 3e plaats en dus ook een startbewijs voor de Nederlandse Kampioenschappen. Dit wordt verreden op 3 maart a.s. op het KNHS Centrum te Ermelo. Montana en Zodan waren zeer tevreden over het resultaat, maar vielen buiten de prijzen.

 

 

Hengstendemonstratie Gelders Paard GAAT NIET DOOR!

Vrijdagavond 24 februari a.s. om 20.00 uur zou in het KNHS Centrum te Ermelo de jaarlijkse Hengstendemonstratie plaatsvinden. Helaas is dit op het laatste moment afgelast vanweg de uitbraak van Rhinopneunomie-virus in de omgeving van Nijmegen. Na lang beraad is besloten geen risico's te lopen en de gehele show af te lasten.

.

 

Oliebollen eten

Op 31 december hebben we het jaar goed afgesloten. Vanaf 12.00 uur werd er flink gebakken door Ruurd, Saskia en Steve. Met een beker warme chocolademelk of gluhwein was het al snel een gezellige boel. Hopelijk is dit een voorbode voor een goed nieuwjaar.

Nieuwjaarsborrel 2014

 

nieuwjaarsborrel_2014