Manegeles

Iedereen vanaf 6 jaar kan bij ons leren paardrijden. Wij geven beginnerslessen aan zowel kinderen als volwassenen.

Vanaf 6 jaar kun je deelnemen aan de voltige lessen. Voltigeren is het uitvoeren van turnoefeningen, op een bewegend paard of pony. Het paard loopt daarbij op een cirkel van ongeveer 15 meter middellijn. De longeur zorgt er voor dat het paard  in de juiste gang (stap, draf of galop) loopt en in het juiste tempo. Voltigeren is leuk, omdat je met elkaar, paard, longeur en meerdere voltigeurs in een team bezig bent. Er worden ook veel activiteit van de voltigeurs verwacht. Zij moeten al hun bewegingsvaardigheden inzetten, zoals lenigheid, uithoudingsvermogen, evenwichtsgevoel, kracht, coördinatie en snelheid, om zo goed mogelijk mee te kunnen doen. Een mooi begin om kennis te maken met paardrijden en door te stromen naar de paardrijlessen.

Vanaf 7,5 jaar beginnen we met de pony-rijlessen. Een goede basis is essentieel en daarom beginnen wij met privé-lessen van een half uur. Hierin wordt vooral aandacht besteed aan de omgang en het vertrouwen in het paard, een goede houding, zit en balans van de ruiter. Zodra de ruiter zelfstandig in de bak kan rijden in stap, draf en galop kan hij of zij deelnemen aan de groepslessen.  Wanneer ze de basis (stap, draf én galop) voldoende onder de knie hebben stromen de kinderen door naar de groepslessen.

Groepslessen

De groepslessen bestaan uit maximaal 8 personen en duren 60 minuten. De groepen voor kinderen of volwassenen zijn ingedeeld naar niveau. Wij beschikken over een binnen- en buitenbak. Als het niveau en het weer het toelaten, kan er tijdens de lessen ook een bosrit gemaakt worden. In de lessen wordt veel aandacht besteed aan dressuurrijden.

Poetscursus

In de vakanties organiseren wij regelmatig poetslessen voor kinderen en ook voor hun ouders. Op deze manier raken ruiter en ouder vertrouwd met de omgang met pony’s. In onze nieuwsbrief lees je meer informatie hierover.

HSV de Veluwezoom

Al jaren heeft Stal te Bokkel een nauwe verbinding met Hippische Sport Vereniging de Veluwezoom te Eerbeek. In de winterdag worden in de bak bij Stal te Bokkel de vereniginslessen gegeven, zowel springen als dressuur . Na de lessen wordt er regelmatig gezellig onder het genot van een drankje de les nagesproken cialis. Daarnaast worden in de zomer aan pony's enkele springlessen gegeven in de buitenbak naast de binnenmanege.

Onze paarden, pony's en veulens

Hierbij een overzicht van alle paarden, pony's en veulens die bij ons te bewonderen en te berijden zijn.

Paarden en Pony's

 

 


Inschrijven

Wil je je inschrijven? Kom langs voor een inschrijfformulier en eventueel aanvullende informatie. Je bent van harte welkom op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur en op zaterdag tot 18.00 uur.